Melyik kurzust válasszam?

Melyik kurzust válasszam?

"Kata azt mondta, hogy neki nagyon tetszett a mindfulness képzés, amin volt, Daninak meg az jött be, hogy másokkal hogy kell beszélni úgy, hogy ne duzzogjanak utána. Nekem mind a kettő teszik, de az is érdekes lehet, hogy mit kezdjek a kamasz gyerekemmel. Három képzést biztosan nem fogok elvégezni, és van még egy csomó másik érdekes is… Melyiket válasszam?”

Már az is nagy siker, hogy szeretnél tanulni, és arra vállalkozol, hogy egy online képzésbe kezdj! Fontos azonban, hogy olyan témába vágj, ami tényleg érdekel, és megéri az erőfeszítést. Hogyan válassz témát?

  1. Sokan teszik, és ez az egyik kiemelkedő szempont, hogy arra hallgatnak, amit mások javasolnak. Beszélgettek egy témáról, valaki felveti, hogy látott egy képzést erről, és te lelkesen beiratkozol. Ha tényleg leköt a téma, és az oktatók/módszerek is felkeltik az érdeklődésedet, akkor bingó!, megint okosabb/ügyesebb leszel egy kérdésben.
  2. A másik lehetőség az, hogy kapsz egy visszajelzést valakitől: bántó, ahogyan elmondod, amit gondolsz róla. Kutakodsz a témában az interneten, és addig teszed ezt, amíg nem találsz egy gyors és hatékony képzést, ahol megtanulhatod, hogy hogyan tehetnéd ezt másképp. Kiválasztasz egy olyan képzést, ami abban segít, hogy ezekben a helyzetekben, azon túl, hogy elmondod, amit gondolsz, jobban tudj figyelni a másikra és a kettőtök kapcsolatára is.
  3. A harmadik opció, hogy tudod, ismered az online képzési lehetőségeket, és van olyan oktatási/e-learning szolgáltató, akinek a képzéseit, vagy magát a céget ismered, és megbízol a szakmai tudásában. Ilyenkor böngészel az adott oldalon, és ott választod ki azt a témát, amelyik felkelti az érdeklődésedet. Ilyenkor lehet döntő szempont a korábbi (nem feltétlenül e-learning) tapasztalatod, a kurzus leírása, az oktató személye, vagy akár maga a platform, amin a kurzust elvégezheted.

Akármelyik megoldást választod, egy biztos: tanulni menő. Válassz valamit! Mikor volt utoljára, hogy olyan dolgot csináltál, amit előtte még sosem? Ehhez biztosan valami újat kell tanulnod 😊

 

Válassz egyet kurzusaink közül!